JELENTKEZÉS A GIMNÁZIUM LEENDŐ 9. OSZTÁLYÁBA A 2023-2024-ES TANÉVRE

Felvételi vizsga:

Írásbeli felvételi nincs. A jelentkezéshez nem szükséges a központi írásbeli vizsga megírása. Szóbeli felvételi beszélgetést folytatunk a jelentkező diákokkal és szüleikkel.

A jelentkezés és a felvételi eljárás rendje intézményen belülről érkező diákoknak:

A Pentelei Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI 9. osztályába egy, az iskola titkárságán és honlapján is elérhető jelentkezési lap kitöltésével, illetve a jelentkező diák részéről egy kézzel írt bemutatkozó levél eljuttatásával lehet jelentkezni 2023. február 22-ig. Kérjük a jelentkező fiatalt, hogy írjon eddigi életéről, általános iskolai élményeiről, tapasztalatairól, érdeklődési területéről és a jövőre vonatkozó terveiről. 2023. márciusában a jelentkező diákokat egyéni beszélgetésre hívjuk, melyen a felső tagozaton tanító tanárok vesznek részt. Ezen kívül a diákoknak csoportos foglalkozást szervezünk, ami szintén a felvételi folyamat része. A szülőkkel való beszélgetés során alkalmat teremtünk a felmerülő kérdések megválaszolására, az iskola pedagógiai munkájának és működésének megismerésére. A beszélgetés során mi is szeretnénk megismerni a szülők elképzeléseit, szándékait azzal kapcsolatban, hogy miért választják gyermekük számára a Waldorf-iskolát és hogy mit várnak a felső tagozatos évektől.

Jelentkezés az intézményen kívülről érkező diákoknak:

A központi jelentkezési lapon (határidő: 2023. február 22.) kívül az intézmény belső, gimnáziumi felvételi jelentkezési lapját minden esetben ki kell tölteni, mely megtalálható az intézmény honlapján (www.dunaujvarosiwaldorf.hu), illetve nyomtatott formában beszerezhető az iskola titkárságáról. Szükséges továbbá a jelentkező részéről egy kézzel írt bemutatkozó levél és az általános iskola 7. osztályában szerzett év végi és a 8. osztályában szerzett félévi bizonyítványok másolata.

A jelentkezéshez központi írásbeli felvételi vizsgát nem kérünk.

A felvételi eljárás végén a tanári kollégium dönt a gyerekek felvételéről.

Az iskolánkba tanévkezdést követően jelentkező tanulók felvétele az előzőekben leírtakhoz hasonlóan zajlik.

Kollégiumi elhelyezés: Intézményünknek nincs saját kollégiuma.

A Pentelei Waldorf Iskola alapítványi fenntartású intézmény, a működéshez szülői hozzájárulás szükséges, melynek összegéről a szülőkkel történő felvételi beszélgetés során a szülők elővállalást tesznek.

Dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Felvételi eljárás170.68 KB
PDF ikon Jelentkezési lap121.47 KB