Támogatás

A Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány 2002­ben alakult, azzal a kimondott céllal, hogy Dunaújvárosban Waldorf óvodát és iskolát alapítsunk. Akkor ezt a célt nem tudtuk megvalósítani, de továbbra is működött az Alapítvány. Ebben az időszakban játszóházakat tartottunk gyermekeinknek és az érdeklődő családoknak, előadókat hívtunk meg, hogy minél jobban megismerhessük a Waldorf pedagógiát, a mögötte rejlő életmódot és az antropozófiát.

2010­-ben új lendületet kapott a lelkes szülői közösség, mely akkor óvodát szeretett volna alapítani Dunaújvárosban. Csatlakozott hozzánk két elhivatott óvó néni, és megfelelő helyet is sikerült találnunk a Waldorf Óvoda számára.

A szülők, az alapítvány kuratóriuma, és a pedagógusok együtt, hatalmas munkával 2011­-ben megalapítottuk a Csigadombi Waldorf Óvodát. 2016 szeptemberében új helyre költöztünk a családok a pedagógusok és az alapítvány munkájának köszönhetően.

Az iskolát szintén egy lelkes szülői közösség állhatatos munkája hívta életre. Rengeteget dolgoztunk azon, hogy gyermekeink megfelelő helyen tölthessék iskolás mindennapjaikat. Sok külső segítünk is volt ebben a munkában, nélkülük nem tudtuk volna az álmainkat megvalósítani.

Ehhez a munkához keresünk továbbra is segítőket, hisz minden évben új és új osztályt kell elindítanunk. A használatba kapott épületen még sok feladat vár minket.

Az alapítványunk közhasznú jogállású, ami azt jelenti a minket támogató vállalatoknak, hogy a nekünk átadott adományt a ráfordításai között szerepeltetheti, és az adóalapja mértékéig az átadott adomány 20%­-át Társasági adó alap csökkentésként elszámolhatja.

Mi erről természetesen a jogszabályoknak megfelelő igazolásokat adunk.

A pontos nevünk, és bankszámla számunk:

Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány
2400 Dunaújváros, Csokonai tér 4 fsz 3
Magnet Bank:16200247-10016312

Köszönettel,

Ladi Éva