Iskolába készülőknek

 

AZ ISKOLA GYERMEKÜNK MÁSODIK OTTHONA

 

SORSDÖNTŐ VÁLASZTÁS ELŐTT ÁLLUNK

Minden szülő vágya, hogy gyermeke otthonra leljen az iskolában. Itt töltik idejük nagy részét. Jogosan igénylik tehát a törődést, figyelmet, szeretetet.

MILYEN ISKOLÁT SZERETNÉNK GYERMEKÜNKNEK?

-Ahol játszva, szorongásmentesen tanul meg olvasni, írni, számolni. Örömként éli meg a tanulást, a művészeti tevékenységeket, és a közösségi életet.

-Szívesen jár iskolába, ahol családias, elfogadó légkörben nevelkedik.

-A tanítás célja nem a rengeteg felejtésre ítélt tananyag leadása, hanem a gyermek egészséges fejlődése. Kibontakoztatni azokat a képességeket, amelyekre valóban szüksége lesz az életben. Felfedezni a gyermekben rejlő értékeket, tehetséget és gondozni azokat.

-Ahonnan kilépve biztos tudással és önismerettel felvértezve, határozott céllal folytathatja tanulmányait.

MI A WALDORFOT VÁLASZTOTTUK!

Minden, ami ma a legkorszerűbb tanítási módszernek tekinthető, a Waldorf-pedagógiában már közel 100 éve alkalmazzák.   
            A Waldorf-iskola figyelmes, meleg, biztonságos, természetes környezete valódi otthon-élményt nyújt a gyermekek számára.   
A Waldorf-pedagógia gyermekközpontú pedagógia. Elismeri minden gyermek egyéniségét, egyediségét, s ezt tiszteletben tartva segíti őket, hogy megtalálják helyüket a világban. Szárnyalni segíti a tehetségeket, de felkarolja a gyengébb képességűeket is.
Nem hajszolja a gyermeket felesleges teljesítményekre. Helyette olyan kihívások elé állítja, mellyel ébren tartja érdeklődését, megőrzi eredendő tudásszomját.
Számunkra ma ez az egyetlen alternatíva ahhoz, hogy gyermekünk önálló, bátor, céltudatos, morális felnőtté váljon!


ÖNÉ A VÁLASZTÁS!

A felelősségteljes döntés kulcsa, hogy szülőként mennyire bíznak meg saját ösztöneikben. Ha nem sodródnak az új divatáramlatokkal és hallgatnak megérzéseikre, tudni fogják, hogy mire van valóban szüksége gyermeküknek.