Koósné Parti Olga

 

Budapesten születtem, de életem első harminc évét Bátaszéken és környékén töltöttem. Szekszárdon végeztem el a tanítóképző főiskolát, mellette tánccsoportunk (Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület) utánpótlás csoportjának tartottam táncpróbákat. Játék, tánc hagyományaink őrzése, varázslatos élményként hatott rám.

Diplomám megszerzése után három év tanítás következett Gyönkön, az általános iskolában, ötödik és hatodik osztályosokkal foglalkoztam. Itt éreztem először, hogy keresnem kell még az utamat, mert valami nagyon hiányzik abból, ami körülvesz, úgy éreztem nem illek oda, ahol vagyok.

Unokatestvérem révén kerültem ekkor kapcsolatba a Waldorf-pedagógiával, mert szerinte éppen ez volt az, amit kerestem. És valóban! Utánaolvasgattam, és a magaménak éreztem. Reményt, perspektívát adott a „Hogyan tovább?”- kérdésre. Jelentkeztem a Waldorf-tanítóképzésre Budapesten, és mire elvégeztem, éppen kezdhettem az első tanévet a Szekszárdi Waldorf Iskola elsőskéivel. Csoda volt az a sok szeretet, törődés, segítség, amit egymástól kaptunk, és adtunk.

Rövidesen anyai szerepet szánt nekem a Jóisten, ami aztán tíz év otthon töltött időt jelentett. Kicsi lányom harmadik életévét elérve szerettem volna újra Waldorf Iskolában tanítani, erre 2017 szeptemberétől lehetőségem nyílt a Pentelei Waldorf Iskolában.

Minden nap hálával telt szívvel lépek a gyerekek és kollégáim közé, örülök, hogy ennek a közösségnek én is tagja lehetek!

Solt, 2017. november 19.

Koósné Parti Olga