JELENTKEZÉS A GIMNÁZIUM LEENDŐ 9. OSZTÁLYÁBA A 2024-2025-ÖS TANÉVRE

Felvételi vizsga:
Írásbeli felvételi nincs. A jelentkezéshez nem szükséges a központi írásbeli vizsga megírása. Szóbeli felvételi beszélgetést folytatunk a jelentkező diákokkal és szüleikkel.

A felvételi eljárás rendje:
A Pentelei Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI 9. osztályába egy, az iskola titkárságán és honlapján is elérhető jelentkezési lap kitöltésével, illetve a jelentkező diák részéről egy bemutatkozó levél eljuttatásával lehet jelentkezni 2024. JANUÁR 19-ig.

Kérjük a jelentkező fiatalt, hogy írjon eddigi életéről, általános iskolai élményeiről, tapasztalatairól, érdeklődési területéről és a jövőre vonatkozó terveiről.

2024. január végétől kezdve a jelentkező diákokat egyéni beszélgetésre várjuk, melyen a felső tagozaton tanító tanárok vesznek részt. Ezen kívül a diákoknak csoportos foglalkozást szervezünk, ami szintén a felvételi folyamat része.

A szülőkkel való beszélgetés során alkalmat teremtünk a felmerülő kérdések megválaszolására, az iskola pedagógiai munkájának és működésének megismerésére. A beszélgetés során mi is szeretnénk megismerni a szülők elképzeléseit, szándékait azzal kapcsolatban, hogy miért választják gyermekük számára a Waldorf-iskolát és hogy mit várnak a felső tagozatos évektől.
 

Jelentkezés más iskolából érkező diákoknak:

A központi jelentkezési lap mellett (határidő: 2024. január 19.) az intézmény belső, gimnáziumi felvételi jelentkezési lapját minden esetben ki kell tölteni, mely megtalálható az intézmény honlapján (www.dunaujvarosiwaldorf.hu), illetve nyomtatott formában beszerezhető az iskola titkárságáról.

A jelentkezéshez központi írásbeli felvételi vizsgát nem kérünk.

A felvételi eljárás végén a tanári kollégium dönt a gyerekek felvételéről.

Kollégiumi elhelyezés: Intézményünknek nincs saját kollégiuma.

A Pentelei Waldorf Iskola alapítványi fenntartású intézmény, a működéshez szülői hozzájárulás szükséges, melynek összegéről a szülőkkel történő felvételi beszélgetés során a szülők elővállalást tesznek.

Dokumentum: 
CsatolmányMéret
PDF ikon Jelentkezési lap129.58 KB
PDF ikon Felvételi eljárás101.64 KB