Szenkúti Ferenc

 

Szakirányú tanulmányaimat 2004 és 2009 között végeztem a Magyar Euritmia Akadémia nappali tagozatos hallgatójaként – ennek utolsó szakaszát, a pedagógus-gyakornoki és művészi félévet az ausztriai Salzburgban töltöttem. 2010-ben tértem vissza hazámba, ahol először kisgyermek-, és laikus felnőtt csoportokkal dolgoztam.

2011-ben szereztem meg az antropozófus-szemléletű ritmikus bedörzsölés alapfokú végzettségét. 2012-ben elsősorban óraadó- és magántanárként tevékenykedtem. A 2013-2014-es iskolaévben alkalmam nyílt állami óvodákban is euritmia-foglalkozásokat tartani. Ugyanebben a tanévben több állami iskolából érkezett harmadikos gyermek számára is tartottam szakkör-jelleggel euritmia-foglalkozásokat.

A 2013-as esztendő nyara óta euritmia-foglalkozásokat tartok a Ligetszépe meseterápiás módszer kurzusain. Keszthelyen pedagógiai asszisztens munkakörben foglalkoztat a Lemniszkáta Meseház Bt.

Országosan több intézményben is óraadó euritmia-művésztanári minőségemben vagyok jelen, köztük a dunapentelei Waldorf-iskolában is, ahol az intézmény indulása óta mind gyermekekkel, mind laikus felnőttekkel (szülőkkel és külső érdeklődőkkel) egyaránt foglalkozom.

 

Keszthely, 2017. január 4.

Szentkúti Ferenc